Біля Південної Кореї «застрягли» 14 російських нафтових танкерів - Reuters

Біля Південної Кореї «застрягли» 14 російських нафтових танкерів - Reuters

Укрінформ
Біля узбережжя Південної Кореї впродовж кількох тижнів стоять 14 танкерів, завантажених 10 мільйонами барелів російської сирої нафти сорту Sokol, які досі не були продані через санкції США та проблеми з оплатою.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на двох трейдерів і дані з відстеження суден, передає Укрінформ.

Обсяги, що дорівнюють 1,3 мільйона метричних тонн, відповідають більш ніж місячному видобутку російського проєкту «Сахалін-1», колись головного підприємства американської Exxon Mobil, яка пішла з РФ після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Труднощі з продажем нафти Sokol є одним із найбільших викликів, з якими стикнулася РФ після запровадження Заходом санкцій проти неї, і одним із найсерйозніших збоїв у експорті російської нафти за два роки. 

Вашингтон заявив, що прагне зменшення завдяки санкціям доходів президента Володимира Путіна та ресурсів для його воєнної машини, але при цьому обмежувальній заходи не повинні порушити потоки російських енергоносіїв на світові ринки. 

Минулого року США запровадили санкції проти кількох суден і компаній, які займалися транспортуванням нафти Sokol.

Читайте також: Санкції США зупинили російський енергетичний проєкт - Bloomberg

Станом на п’ятницю 14 суден із Sokol «застрягли» біля південнокорейського порту Йосу, зокрема 11 суден Aframax і три нафтоперевізники VLCC. 

Поставки Sokol до індійської Indian Oil Corp були відкладені через проблеми з оплатою, що змусило найбільшого нафтопереробниак Індії використовувати свої запаси та купувати більше нафти на Близькому Сході.

Як повідомляв Укрінформ, майже п’ять мільйонів барелів російської сирої нафти марки Sokоl «застрягли» по дорозі до індійських нафтопереробних заводів.

Фото ілюстративне: Pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-