Майже 5 мільйонів барелів російської нафти «застрягли» дорогою до Індії - Bloomberg

Майже 5 мільйонів барелів російської нафти «застрягли» дорогою до Індії - Bloomberg

Укрінформ
Майже п’ять мільйонів барелів російської сирої нафти марки Sokоl «застрягли» по дорозі до індійських нафтопереробних заводів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Нафтові танкери повинні були прибути до Індії упродовж останніх чотирьох тижнів, проте вони досі не прибули до місць призначення.

Нині не зрозуміло, що затримує ці судна, але частково причиною можуть бути санкції США щодо танкерів, які перевозять російську нафту, порушуючи «граничну ціну», встановлену країнами Групи семи.

У середині жовтня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти перших двох суден, пов’язаних із торгівлею російською нафтою. Після цього були обмежувальні заходи проти ще трьох танкерів у середині листопада та ще три на початку грудня.

Читайте також: Євросоюз відстежуватиме танкери, які перевозять російську нафту

Шість із восьми підсанкційних суден належать російській державній танкерній компанії ПАТ «Совкомфлот».

Одним із суден у списку Мінфіну США є NS Century, яке транспортувало сиру нафту Sokol до індійського порту Вадінар. Через два дні після того, як воно змінило назву 16 листопада, танкер зупинився на південь від Шрі-Ланки, де перебуває досі.

За останній тиждень до нього приєдналися ще два танкери «Совкомфлоту». Обидва також прямують до Вадінару з нафтою Sokol.

Як повідомляв Укрінформ, щомісячний прибуток Москви від експорту нафти зараз більший, ніж був до повномасштабного вторгнення в Україну, що підкреслює неефективність санкційної політики країн Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-