Євросоюз відстежуватиме танкери, які перевозять російську нафту

Євросоюз відстежуватиме танкери, які перевозять російську нафту

Укрінформ
Країни Європейського союзу посилять спостереження та обмін інформацією про танкери, щоб виявляти судна, які намагатимуться обходити санкції, транспортуючи нафту з РФ.

Про це повідомляє пресслужба Європейської Ради, передає Укрінформ

Як зазначається, посилений механізм обміну інформацією дозволить краще ідентифікувати судна та компанії, які використовують нечесні практики, такі як перевантаження з судна на судно для приховування походження або призначення вантажу під час транспортування російської нафти та нафтопродуктів.

Крім того, ЄС запроваджує більш жорсткі правила, аби припинити маніпуляції з AIS (автоматична ідентифікаційна система для суден).

Читайте також: Нові санкції проти РФ допоможуть скоротити економічну основу війни - Зеленський

Рада також вирішила запровадити правила повідомлення про продаж танкерів будь-якій третій країні, щоб зробити більш прозорим їхній продаж та експорт, зокрема, у випадку вживаних танкерів, які можуть бути використані для обходу заборони на імпорт російської нафти або нафтопродуктів та обмеження цін "Великої сімки".

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз у понеділок, 18 грудня, ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії.

Фото: IRGC / WANA (West Asia News Agency)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-