США продовжують збирати інформацію щодо падіння Іл-76 - Білий дім

США продовжують збирати інформацію щодо падіння Іл-76 - Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати продовжують збір інформації, яка має встановити реальні причини падіння російського літака Іл-76, та поки не коментують на офіційному рівні ситуацію.

Про це сказав у четвер під час спілкування з пресою координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми далі намагаємося зібрати додаткову інформацію про це», - сказав представник адміністрації у відповідь на запитання, чи може він повідомити нові відомості щодо падіння Іл-76 у середу.

Кірбі зазначив, що наразі немає нових офіційних заяв з цього приводу.

Читайте також: Падіння Іл-76 у Росії: СБУ відкрила кримінальне провадження

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських медіа, 24 січня у Бєлгородській області РФ розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення військової техніки і десанту. У РФ одразу заявили, що в літаку нібито перебували 65 полонених українських військовослужбовців, шестеро членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Натомість джерела у ЗСУ зазначили, що літак перевозив ракети для ЗРК С-300, які загарбники використовують для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України. Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона наполягатиме на міжнародному розслідуванні ситуації.

Фото: NEXTA Live/Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-