Комісаром Ради Європи з прав людини став ірландець Майкл О'Флаерті

Комісаром Ради Європи з прав людини став ірландець Майкл О'Флаерті

Укрінформ
У середу 24 січня відбувся другий тур виборів комісара Ради Європи з прав людини, у результаті перемогу здобув Майкл О'Флаерті з Ірландії.

Він набрав 104 голоси на свою підтримку, тож обійматиме цю посаду наступні шість  років, передає кореспондент Укрінформу.

«О'Флаерті - єдиний з-поміж трьох кандидатів, який на запитання, що ви будете робити з правами людей на окупованих територіях України, сказав, що буде намагатися туди потрапити. Буде стояти на цій межі і домагатися, щоб його допустили виконувати роботу. Ця відповідь мене задовольнила», - так прокоментував результати виборів очільник комітету з міграції, біженців та переміщених осіб ПАРЄ Олексій Гончаренко, який проводив співбесіди з потенційними комісарами.

У другий тур виборів, окрім Майкла О'Флаерті, вийшли болгарка Меглева Кунева та австрієць Манфред Новак, жоден з них не набрав абсолютної більшості голосів. Для перемоги у другому турі необхідно було набрати просту більшість.

Читайте також: Усі три кандидати на посаду єврокомісара з прав людини влаштовують Україну - Мезенцева

Як повідомляв Укрінформ, попередній комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович виступила з річним звітом, значна частина якого була присвячена ситуації в Україні. Зокрема вона заявила, що майже за два роки війни порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права сягнули приголомшливих масштабів.Термін повноважень Міятович спливає у квітні.

Фото:  Arno Mikkor, Aron Urb/Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-