У Нідерландах викрили мережу, що допомагала обходити санкції проти РФ

У Нідерландах викрили мережу, що допомагала обходити санкції проти РФ

Укрінформ
У Нідерландах було затримано трьох осіб за підозрою в обході санкцій, запроваджених ЄС щодо Росії через вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Євроюст, передає Укрінформ.

“Євроюст та Європол підтримали скоординовані дії влади Нідерландів, Німеччини, Латвії, Литви та Канади проти ймовірного порушення експортних санкцій щодо Росії. Під час спільних дій було затримано трьох підозрюваних та проведено обшуки у 14 місцях у зв'язку з розслідуванням незаконного експорту технологічного та лабораторного обладнання, яке могло бути використане у військових цілях”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що затриманих підозрюють в участі у міжнародній контрабандній мережі.

Читайте також: Російський ВПК працює завдяки тіньовим зв'язкам із провідними країнами світу - Зеленський

Розслідування, розпочате наприкінці 2023 року нідерландською владою, привело до розкриття мережі підприємств, які використовувалися для обходу заборони на експорт продукції до Росії. Ці підприємства були зосереджені навколо зареєстрованої в Нідерландах торгової компанії, яка була створена в 2017 році для імпорту, експорту та продажу електротехнічного та лабораторного обладнання. Цією компанією керує адміністратор із Росії, який також є єдиним акціонером.

Читайте також: У Британії створили спеціальне управління для контролю за санкціями проти РФ

Двоє підозрюваних були адміністраторами головної торгової компанії. Третій – співробітник зовнішнього підрядника, який, нібито знав про порушення заборони на експорт.

Як повідомлялося, у Нідерландах правоохоронці затримали 55-річного чоловіка за підозрою в постачанні мікрочипів до Росії в обхід санкцій. На його банківські рахунки та торговий інвентар наклали арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-