Російський ВПК працює завдяки тіньовим зв'язкам із провідними країнами світу - Зеленський

Російський ВПК працює завдяки тіньовим зв'язкам із провідними країнами світу - Зеленський

Відео
Укрінформ
Виробництво російських ракет, іншої зброї, робота їх ВПК базується на тіньових зв'язках з провідними країнами світу. У кожній російській ракеті десятки компонентів, які створені компаніями з інших країн.

Про це під час виступу перед представниками ЗМІ за результатами переговорів із Президенткою Швейцарської Конфедерації Віолою Амгерд заявив Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

“Україна розраховує на підтримку Швейцарії у глобальній роботі для блокування усіх схем обходу санкцій. Наразі ми бачимо, що російські ракети, які тероризують наші міста, інша зброя, яку вони використовують, робота їх ВПК базується на тіньових зв'язках з провідними країнами світу. У кожній російській ракеті - десятки компонентів, які створені компаніями з інших країн, зокрема і з Європи”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський зустрівся з представниками парламенту Швейцарії

Він наголосив, що без такої електронно-компонентної бази російський терор став би значно меншим, бо виробництво ракет стало значно складнішим.

Президент України підкреслив, що контроль за таким особливим видом експорту має велике значення.

Він запросив Швейцарію до активної роботи з усіма партнерами та з міжнародною санкційною групою щодо тиску на Росію заради блокування її терористичного потенціалу.

Зеленський також наголосив, що використати заарештовані активи Росії та пов'язаних з нею осіб - це не лише ефективно як покарання агресора, але й цілком справедливо.

“Той, хто розв'язав цю війну повинен сплатити найбільшу ціну за неї”, - сказав Зеленський.

Він поінформував, що сьогодні на зустрічах значну увагу сторони приділили саме цьому питанню, так само, як і питанню долучення Швейцарії до створення трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України.

Зеленський наголосив, що усі разом повинні забезпечили відповідальність російських воєнних злочинців, а також військового та політичного керівництва Росії.

“Війну починають конкретні особи. Вбивають та працюють заради продовження агресії конкретні особи. Усі вони мають бути притягнуті до відповідальності”, - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, санкції проти РФ мають ефект щодо зниження кількості надходження мікроелектроніки та інших цінних компонентів до країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-