Чехія пропонує обмежити пересування дипломатів РФ у Шенгенській зоні

Чехія пропонує обмежити пересування дипломатів РФ у Шенгенській зоні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський запропонував включити у новий пакет санкцій ЄС проти Росії обмеження пересування російських дипломатів у межах Шенгенської зони.

Про це він заявив на першому в цьому році засіданні Ради закордонних справ у Брюсселі, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС Чехії.

«Чехія пропонує встановити обмеження на пересування співробітників російських дипломатичних представництв і членів їхніх сімей тільки територією держави, де вони акредитовані. Неправильно, що російські дипломати користуються перевагами Шенгенської зони. Ми зробимо все можливе, щоб наша пропозиція була включена до 13-го пакета санкцій», - заявив Ліпавський.

Європейські міністри обговорили важливість продовження військової та фінансової підтримки України та переговорів щодо нового пакета Європейського фонду миру.

«Безпека України пов'язана і з нашою безпекою. Тому ми маємо продовжувати надавати військову та фінансову підтримку Україні в її захисті від російської агресії», - сказав глава чеської дипломатії.

Міністри привітали рішення Європейської комісії розпочати скринінг законодавства України та Молдови та підготовку рамок для переговорів щодо їх вступу до ЄС.

Під час зустрічі також відбувся обмін думками щодо ситуації на Близькому Сході.

Читайте також: ЄС планує схвалити новий пакет санкцій проти Росії до 24 лютого

Як повідомляв Укрінформ, Чехія оголосила свою пропозицію щодо доцільності обмеження пересування працівників російських диппредставництв у ЄС під час попередньої зустрічі глав МЗС ЄС у Брюсселі 11 грудня 2023 року.

Фото: Pirátská strana 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-