Зупинити Росію потім буде дорожче - глава МЗС Латвії

Зупинити Росію потім буде дорожче - глава МЗС Латвії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Кріш’яніс Каріньш заявив, що єдиний спосіб зупинити РФ - це допомогти Україні зараз перемогти у війні, адже потім це буде коштувати ще дорожче.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

«Ми повинні відкрити очі та усвідомити, що РФ не припинить свою війну в Україні - єдиний спосіб, яким Росію можна зупинити, це якщо її активно зупинити», - сказав урядовець.

За його словами, українці готові боротися.

«Українцям потрібна наша безроздільна західна підтримка - підтримка Європейського Союзу», - переконаний Каріньш.

Він зауважив, що ЄС має остаточно прийняти рішення про те, «щоб у нас було фінансування для України на наступні роки, щоб ми могли продовжувати підтримувати її уряд».

Читайте також: КНДР продає Росії ракети не лише задля прибутку, а й щоб випробувати їх у бою - Bloomberg

«І ми також повинні забезпечити зброю та боєприпаси, необхідні для виконання цього завдання (перемоги у війні - ред.)», - сказав латвійський міністр.

«Для всіх, хто вважає, що підтримувати Україну дорого, що ці гроші краще витратити деінде, я можу лише сказати, що в майбутньому ці витрати будуть лише зростати. Якщо ми зараз не допоможемо Україні зупинити Росію, то потім нам буде ще дорожче, тому що РФ не зупиниться», - вважає політик.

Як повідомлялося, президент Латвії Едгарс Рінкевичс закликав негайно надати військову та фінансову допомогу Україні після масованого ракетного удару РФ 2 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-