Японія закупить у США сотні ракет «Томагавк» на $1,7 мільярда

Японія закупить у США сотні ракет «Томагавк» на $1,7 мільярда

Укрінформ
Японія підписала зі США угоду про купівлю до 400 крилатих ракет наземного базування "Томагавк" на суму у близько 1,7 млрд дол.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Kyodo News.

"Японія підписала в четвер контракт зі Сполученими Штатами на купівлю крилатих ракет наземного базування "Томагавк", прагнучи отримати здатність завдавати ударів по території супротивника, маючи на увазі Китай і Північну Корею", - йдеться у повідомленні.

Згідно з угодою, Японія заплатить близько 254 млрд єн ($1,7 млрд) за постачання до 400 "Томагавків" і пов'язаного з ними обладнання. Виплати будуть здійснюватися протягом трьох років, починаючи з 2025-го.

Зазначається, що спочатку Японія планувала отримати новітні ракети "Томагавк Блок-5" у 2026-2027 фінансових роках та розмістити їх на своїх есмінцях. Однак у жовтні було вирішено розпочати закупівлю на рік раніше, при цьому придбавши до 200 ракет попередньої моделі "Блок-4".

Читайте також: Держдеп США схвалив продаж Японії «Томагавків» на 2,35 мільярда

Посол США в Японії Рам Емануель заявив, що американські військові розпочнуть підготовку Сил самооборони Японії до застосування "Томагавків" вже в березні.

Міністр оборони Японії Мінору Кіхара пояснив, що рішення уряду про закупівлю "Томагавків", далекобійністю близько 1600 км, було ухвалено "у відповідь на дедалі суворіші умови безпеки".

Як повідомляв Укрінформ, на зустрічі в Сеулі у четвер ядерні посланці Південної Кореї, США та Японії засудили КНДР за торгівлю зброєю з РФ, нещодавні ракетні випробування та дедалі ворожішу риторику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-