Держдеп США схвалив продаж Японії «Томагавків» на 2,35 мільярда

Держдеп США схвалив продаж Японії «Томагавків» на 2,35 мільярда

Укрінформ
Державний департамент США схвалив можливість продажу Японії крилатих ракет «Томагавк» на суму 2,35 млрд доларів.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація опублікована на сайті Агентства зі співпраці у сфері оборони і безпеки США (Defense Security Cooperation Agency).

«Державний департамент прийняв рішення про схвалення можливого іноземного військового продажу уряду Японії системи озброєння «Томагавк» та пов’язаного обладнання на суму 2,35 мільярда доларів США», - заявили в DSCA.

Зазначається, що Агентство зі співпраці у сфері оборони і безпеки США видало необхідну сертифікацію, повідомивши Конгрес про можливий продаж.

Уряд Японії звернувся до США з проханням придбати до двохсот «Томагавків» типу Tomahawk Block IV All Up Rounds (AUR) (RGM-109E), до двохсот «Томагавків» типу AUR Tomahawk Block V (RGM-109E), та чотирнадцять тактичних систем керування «Томагавків» (TTWCS).

Читайте також: Штати хочуть розгортати в Японії гіперзвукові ракети та «Томагавки» для стримування Китаю

Також в угоду увійдуть навчання, комунікаційне обладнання тощо.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні міністр оборони Японії Мінору Кіхара заявив, що у відповідь на різке погіршення безпекової ситуації в Азії, країна почне закуповувати крилаті ракети «Томагавк» у Сполучених Штатів у 2025 році, на рік раніше, ніж планувалося спочатку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-