Тихановська у Давосі закликала світ припинити торгівлю з Росією

Тихановська у Давосі закликала світ припинити торгівлю з Росією

Укрінформ
Лідерка демократичних сил Білорусі Світлана Тихановська закликала світ до посилення тиску на Росію та припинення торгівлі з нею.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Тихановська заявила у середу під час дискусії "Захищаючи об'єднаний фронт Європи" на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

"Багато років умиротворення і спроб перевиховання диктаторів не принесли результату, а напівзаходи лише погіршують ситуацію. Тому що я бачу, що деякі країни з одного боку засуджують війну, а з другого - продовжують торгувати з Росією, створюють лазівки для торгівлі з Росією, і це треба зупинити", - заявила вона.

За словами Тихановської, "без вільної України не буде і вільної Білорусі". "Але також без вільної, незалежної та європейської Білорусі буде постійна загроза для України, для наших сусідів. Поки режим Лукашенка лишатиметься в країні, він буде маріонеткою Росії. Білорусь буде балконом для погроз нашим сусідам. Тому перемога України надзвичайно важлива і для Білорусі", - заявила вона.

Читайте також: Демократичні зміни в Білорусі стануть найкращою допомогою для України - Тихановська

Саме тому, як додала Тихановська, білоруські демократично сили закликають надати Україні всю необхідну допомогу для перемоги. Вона також засудила розмови про "втому" від війни в Україні. "Коли я чую слова про втому, то думаю: "Скажіть ці слова українським солдатам в окопах або білоруським політв'язням, яких зараз катують у в'язницях". Вони продовжують чинити опір, тому ми повинні продовжувати працювати разом з ними", - сказала лідерка білоруської опозиції.

За її словами, лукашенківська Білорусь є "найслабшою ланкою у війні Путіна". Росія використовує білоруську інфраструктуру для погроз Україні, але з поваленням режиму Лукашенка у країні буде встановлено демократичний уряд, і це буде "найкраща допомога для України".

Читайте також: Лукашенко підписав закон про гарантії для себе і сім'ї

"Лукашенко зараз дуже крихкий. Можливо, з-за кордону це виглядає інакше, але він дуже крихкий. Йому не вдалося переконати білоруський народ у своїй легітимності. Він нелегітимний в очах білоруського народу. Він – маріонетка Росії. Він не може нічого вирішувати самостійно в Білорусі. Але йому потрібна політична підтримка Росії, і він буде виконувати всі накази Росії", - заявила Тихановська.

Як повідомляв Укрінформ, у швейцарському Давосі проходить Всесвітній економічний форум (ВЕФ). На захід зібралися понад сто глав держав і урядів. Президент України Володимир Зеленський у вівторок виступив перед учасниками ВЕФ зі спеціальною промовою.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-