Лукашенко підписав закон про гарантії для себе і сім'ї

Лукашенко підписав закон про гарантії для себе і сім'ї

Укрінформ
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вніс поправки до Конституції країни, підписавши закон, який запроваджує нові гарантії для президента.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Згідно з поправками, колишній президент і його сім'я збережуть за собою недоторканність, довічну охорону і право користуватися державною нерухомістю. Крім того, колишній глава держави і члени його сім'ї не будуть відповідати за злочини, вчинені в період його перебування при владі. Недоторканними залишаються активи, майно, листування і право на довічну охорону.

Сам колишній президент після відставки може стати делегатом Всебілоруських народних зборів і довічним членом парламенту. Він зможе отримувати довічну допомогу у розмірі зарплати чинного президента, медичне обслуговування президентського рівня, державну охорону, помічників і доступ до урядового зв’язку.

Читайте також: Лукашенко каже, що російську ядерну зброю доставили у Білорусь ще на початку жовтня

Також було встановлено нові вимоги до кандидата на посаду президента. Так, ним може бути обраний громадянин Білорусі за народженням, не молодший за 40 років, постійно проживає в Білорусі не менше ніж 20 років перед виборами, не має і не мав громадянства іноземної держави.

Як повідомляв Укрінформ, Олександр Лукашенко заявив, що всю російську ядерну зброю, яку планували поставити до Білорусі, вже доставили.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-