Зеленський у Давосі: Цей рік має стати вирішальним

Зеленський у Давосі: Цей рік має стати вирішальним

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що кожне зменшення тиску на агресора додає роки до війни, але кожна інвестиція у впевненість захисника України скорочує війну.

Про це він сказав у виступі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає Укрінформ.

«Цей рік має стати вирішальним. Чи може замороження війни в Україні стати її кінцем? Я не хочу задовольнятися істиною, що будь-який заморожений конфлікт рано чи пізно розгориться знову. Нагадаю, що після 2014 року були спроби заморозити війну на Донбасі. Були дуже впливові гаранти цього процесу - тодішня канцлерка Німеччини, тодішні президенти Франції. Але Путін - хижак, який не задовольняється замороженими продуктами», - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що «ми повинні захищати себе, своїх дітей, свої домівки, свої життя».

«Ми повинні це зробити. Ми можемо перемогти його на землі. Ми це довели. І на морі, і в небі. Ми нарощуємо виробництво зброї. Ми досягли економічного зростання в Україні, наш ВВП зростає - попри війну більш ніж на 5% минулого року. Ми отримали рішення щодо переговорів про вступ до ЄС. І ми нормалізуємо ідею, що агресії можна перемогти - навіть путінські агресії, які тривають уже десять років і більше. Зараз ми можемо сказати: «не ескалюйте». Всім, хто сумнівається. Всім, хто хоче зменшити підтримку», - сказав Зеленський.

Як зауважив Глава Української держави, «і в цьому застереженні ми абсолютно матимемо рацію».

«Тому що кожне зменшення тиску на агресора додає роки до війни. Але кожна інвестиція у впевненість захисника скорочує війну. Ми маємо зробити можливою відповідь на найбільш вагоме запитання: війна закінчиться справедливим і надійним миром. І я хочу, щоб ви були частиною цього миру - починаючи з цього моменту, - щоб наблизити його. І ви потрібні нам в Україні, щоб будувати, відбудовувати, відновлювати наше життя. Кожен із вас може бути ще більш успішним разом з Україною», - зазначив Президент, звертаючись до міжнародних партнерів.

Також він зауважив, що «Путін намагається нормалізувати те, що мало закінчитися у ХХ столітті: масові депортації, зрівняні із землею міста й села та жахливе відчуття, що війна може ніколи не закінчитися».

Читайте також: Зеленський: Спокійно відпочивати Путін не буде ні на цьому світі, ні на іншому

«Насправді Путін уособлює війну. Ми всі знаємо, що він є єдиною причиною, чому тривають різні війни й конфлікти й чому всі спроби відновити мир зазнали невдачі. І він не зміниться. Не зміниться. Ми повинні змінитися. Ми всі повинні змінитися настільки, щоб божевілля, яке живе в голові цієї людини або будь-якого іншого агресора, не взяло гору», - переконаний Зеленський.

Президент додав, що «Путін відверто говорить про те, чого він хоче, що він робить і хто є його цілями».

«Його відповідь на питання про тривалість війни - це війна завжди, без кінця. Він цього хоче. Його відповіддю на межі хаосу у світі є безмежна підтримка терористичних сил. Він насолоджується конфліктами, які завдають страждань іншим», - додав Глава Української держави.

Як повідомляв Укрінформ, у швейцарському місті Давос проходить четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників за участю керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

У вівторок, 16 січня, зі спеціальним зверненням на ВЕФ у Давосі виступив Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-