Зеленський: Спокійно відпочивати Путін не буде ні на цьому світі, ні на іншому

Зеленський: Спокійно відпочивати Путін не буде ні на цьому світі, ні на іншому

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що українці ніколи не пробачать Путіну його вчинків, а моральний дух населення підтримує не помста, а справедливість - конкретні вироки Путіну та його оточенню.

Про це Зеленський сказав у спілкуванні з учасниками Всесвітнього Економічного Форуму в Давосі після свого виступу, повідомляє Укрінформ. 

«Перш за все, український народ ніколи не пробачить Путіну та його оточенню і всім тим, хто спонсорував увесь цей тероризм, хто відібрав життя наших людей, наших дітей, час… Казати про якісь пробачення, чи як-то кажуть «час грає на користь і Путіну», і що люди в Україні забудуть - ні. Відпочивати і на цьому світі, і на іншому він спокійно не буде. Ні його діти, ні його онуки. Так, ми не терористи, і тому це будуть кримінальні, судові процеси, і обов’язково буде відповідальність. Відповідальність має бути. Бо після цього терору прийдуть інші, повторні. Автократія, агресія - значить, так можна, якщо немає жодних наслідків. Тому ніхто нічого нікому з убивць не пробачить», - сказав Зеленський.

Водночас він зауважив: «Але не це підтримує моральний дух українців, не помста».

«Не можна порівнювати помсту і справедливість. Я зараз говорю про справедливість. Не про помсту. А справедливість має бути у вироках, у вироках і в конкретних людях, яким вироки, в конкретних роках і в конкретних місцях, де вони повинні провести довгу, дуже вірю у справедливість, довгу багаторічну «відпустку». Питання саме справедливості. Моральний дух тримає бажання українців були вільними, і за свободу, і за права людей, і за свій вибір: як ти хочеш жити, кого ти хочеш обирати, кого ти хочеш любити, де ти хочеш відпочивати. От за цей вибір, саме за свободу і бореться український народ. Бореться абсолютно сміливо, міцно, і я вважаю, що він бореться за наші з вами спільні цінності», - сказав Зеленський.

За його словами, «складно зрозуміти ціну цих цінностей, коли в тебе немає війни».

Читайте також: Підтримка України й поразка Путіна відповідає інтересам Європи і США - Міллі

«І тому так важлива ваша підтримка. Так важливо, щоб цивілізовані люди розуміли цю ціну ще до того, як може статися лихо. І якщо ми всі це зрозуміємо, ми об’єднаємося в допомозі Україні і в політичній ізоляції Путіна. І якщо ми це зробимо, то це будуть правильні політичні превентивні кроки, що війна не пройшла крізь Україну і не прийшла в інші країни. А саме цього хоче Путін», - додав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у швейцарському місті Давос проходить четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників за участю керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

16 січня зі спеціальним зверненням на ВЕФ у Давосі виступив Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-