У Польщі прогнозують, що черги фур на кордоні з Україною зникнуть за кілька днів

У Польщі прогнозують, що черги фур на кордоні з Україною зникнуть за кілька днів

Укрінформ
Ситуація з чергами фур на польсько-українському кордоні після того, як напередодні припинилася блокада доріг польськими перевізниками перед пунктами пропусків, унормується впродовж кількох днів.

Про це в ефірі радіо RMF заявив у середу міністр інфраструктури Польщі Даріуш Клімчак, передає Укрінформ.

“За попередніми оцінками, це (зникнення черг – ред.) має статися максимально впродовж кількох днів, тоді ситуація має повернутися до нормального рівня”, - заявив Клімчак.

Він запевнив, що зробить усе можливе, щоб до 1 березня виконати вимоги польських перевізників.

За словами міністра, відразу після підписання напередодні угоди з перевізниками він провів відеоконференцію з віцепрем’єром України Олександром Кубраковим. Під час розмови поінформував українського колегу про те, що, зокрема, від реалізації українською стороною постулатів польських перевізників залежить те, чи вони з 1 березня не відновлять блокаду кордону.

Клімчак зауважив, що українська сторона пішла назустріч польській у питанні скасування е-черги для порожніх фур на польській реєстрації, які повертаються з України, а також продовження терміну перебування в Україні польських вантажівок з 20 до 60 днів.

Напередодні в коментарі Polsat News Клімчак на 90% оцінив шанси того, що перевізники 1 березня усе ж не відновлять блокаду кордону.

Читайте також: Усі пункти пропуску на кордоні з Польщею розблоковані

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство інфраструктури Польщі підписало угоду з організаторами блокади пунктів пропуску на польсько-українському кордоні, згідно з якою протестувальники призупиняють до 1 березня свій протест, а до цього часу уряд РП зобов’язується розв'язати їхні проблеми.

У коментарі Укрінформу посол України в Польщі Зварич підкреслив, що це - важливий крок у правильному напрямку, який підтверджує дієвість нинішнього уряду на чолі з прем'єр-міністром Дональдом Туском. Посол наголосив, що на цьому новому етапі треба зробити все можливе, щоб протести перевізників не відновилися.

Польські перевізники 6 листопада 2023 р. розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-