Євросоюз засудив пуск чергової балістичної ракети КНДР

Євросоюз засудив пуск чергової балістичної ракети КНДР

Укрінформ
Європейський Союз засудив черговий пуск балістичної ракети, що був здійснений вчора КНДР, та висловив готовність співпрацювати з міжнародними партнерами для забезпечення незворотного без’ядерного статусу Північної Кореї.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві речника ЄС, яка оприлюднена сьогодні на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«ЄС рішуче засуджує запуск балістичної ракети, що був здійснений Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР) 14 січня. ЄС закликає КНДР припинити всі протиправні дії, що підривають міжнародний мир й безпеку у регіоні та за його межами», - йдеться у документі.

Як зазначається в заяві, єдиним шляхом до стійкого миру та безпеки на корейському півострові є залучення КНДР до діалогу із «відповідними сторонами» та виконання зобов’язань відповідно до резолюцій РБ ООН щодо повного знищення її ядерної зброї та балістичних ракет у спосіб, що є незворотнім та піддається перевірці.

«ЄС готовий працювати з усіма партнерами для просування змістовного дипломатичного процесу, спрямованого на повну, верифіковану та незворотну денуклеаризацію Корейського півострова», - наголосив речник ЄС.

Читайте також: Японія запустила супутник для збору інформації про КНДР

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея у неділю, 14 січня, запустила в бік Японського моря невстановлену балістичну ракету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-