Японія запустила супутник для збору інформації про КНДР

Японія запустила супутник для збору інформації про КНДР

Фото
Укрінформ
Японія запустила ракету з урядовим супутником для збору розвідувальної інформації, який має стежити за переміщенням військових об'єктів у Північній Кореї та покращити реагування на стихійні лиха.

Про це повідомляє Associated Рress, передає Укрінформ.

Ракета H2A з оптичним супутником була запущена у п’ятницю компанією Mitsubishi Heavy Industries Ltd. з космодрому Танегасіма на південному заході Японії.

Повідомляється, що супутник може робити знімки навіть за суворих погодних умов.

За запуском пильно стежать напередодні запланованого запуску нової флагманської ракети H3, розробленої Mitsubishi Heavy і Японським агентством аерокосмічних досліджень. Торік перший випробувальний політ нової ракети закінчився невдачею.

Зазначається, що ракета H2A компанії Mitsubishi Heavy, що працює на рідкому паливі, з двома твердопаливними субракетами, після невдачі в 2003 році здійснила 41 успішний запуск поспіль, з показником успішності 98%.

Читайте також: Китай запустив у космос найпотужнішу у світі твердопаливну ракету

Японія розпочала програму запуску супутників для збору розвідувальної інформації після того, як північнокорейська ракета пролетіла над Японією в 1988 році, і вона має на меті створити мережу з 10 супутників для виявлення і раннього попередження про можливі ракетні запуски.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея заявила, що 21 листопада успішно вивела на навколоземну орбіту супутник-шпигун.

Згодом влада КНДР попередила, що будь-яке можливе втручання у роботу її розвідувального супутника розцінюватиме як «оголошення війни».

У грудні Північна Корея повідомила, що має намір запустити найближчим часом більше розвідувальних супутників для збирання інформації про військову діяльність своїх ворогів.

Фото: Kyodo News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-