Cікорський обговорив допомогу Україні з главами МЗС Нідерландів і Хорватії

Cікорський обговорив допомогу Україні з главами МЗС Нідерландів і Хорватії

Укрінформ
Глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський обговорив зі своїми колегами з Нідерландів і Хорватії Ганке Брюїнс Слот і Горданом Грлич-Радманом надання допомоги для України.

Про це повідомило МЗС Польщі, передає Укрінформ.

Як повідомили у польському зовнішньополітичному відомстві, найважливішою темою розмови Сікорського з нідерландською колегою була військова і фінансова допомога для України. Співрозмовники звернули увагу на потребу тіснішої співпраці оборонно-промислових комплексів країн ЄС, зокрема у контексті виробництва боєприпасів.

Він подякував главі МЗС Нідерландів за надання військової підтримки Україні і за збільшення країною витрат на обороноздатність. Сікорський і Брюїнс Слот звернули увагу на необхідність посилення санкційного тиску на Росію, зокрема у контексті подальше посилення експортного контролю.

Фото: gov.pl

Водночас у розмові з хорватським міністром підкреслювалася необхідність збільшення всебічної допомоги Україні. Ключовим елементом підтримки України польський і хорватський міністри назвали «швидкий початок переговорів про вступ до ЄС».

Читайте також: Формула миру: у засіданні робочої групи взяли участь дипломати 43 країн

Міністри обговорили також енергетичну безпеку в Європі у контексті агресії РФ проти України.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно Сікорський заявив, що перемога Росії у війні з Україною була би катастрофою як для України, так і для усієї Європи та союзників. Він закликав американський Конгрес якомога швидше розблокувати фінансову допомогу для України.

Фото: Radosław Sikorski / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-