Сікорський закликав Конгрес США якнайшвидше розблокувати допомогу для України

Сікорський закликав Конгрес США якнайшвидше розблокувати допомогу для України

Укрінформ
Перемога Росії у війні з Україною була б катастрофою як для України, так і для усієї Європи та союзників.

Про це в інтерв’ю CNN заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, який закликав американський Конгрес якомога швидше розблокувати фінансову допомогу для України, передає Укрінформ з посиланням на польське зовнішньополітичне відомство.

“Наслідки завоювання Путіним України були б катастрофічними. Зрозуміло, що у першу чергу для України, але також для її сусідів, Європи і для всієї системи союзів США”, - заявив Сікорський.

Він підкреслив, що українці зараз “потребують засобів для виконання своєї роботи, яку вони роблять надзвичайно добре”. За його словами, за кілька відсотків коштів американського оборонного бюджету “українці знищили половину російської армії”.

“Ціна стримування Путіна після того, як він завоює Україну, буде набагато, набагато вищою, ніж ціна збереження підтримки України”, - підкреслив глава польської дипломатії.

Він закликав американських законодавців прийняти відповідне законодавство, яке дозволить українцям захистити себе.

Напередодні Сікорський після зустрічі у Варшаві з японською колегою Йоко Камікавою заявив, що Польща веде переговори з Україною щодо “нових форм підтримки” опору українців російській агресії. За його словами, крім безпосередньої підтримки Києва, Японія також готова допомагати українським біженцям, які перебувають у Польщі.

Читайте також: Угорщина висунула умову розблокування €50 мільярдів для України - Politico

Як повідомлялося, у Конгресі відбуваються переговори щодо запиту президента Байдена на термінове фінансування потреб національної оборони, який включає, в тому числі, понад $60 мільярдів допомоги Україні. Очікується, що це питання стане одним із головних після початку нової сесії роботи Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-