Воллес квапить міністра оборони Британії із наданням військової допомоги Україні

Воллес квапить міністра оборони Британії із наданням військової допомоги Україні

Укрінформ
Колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес під час виступу у парламенті закликав уряд оголосити бюджет військової допомоги Україні на 2024/2025 фінансовий рік, оскільки є ризик "відставання".

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

"Колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес попередив свого наступника Гранта Шеппса, що Велика Британія ризикує "відстати" у військовій підтримці України, оскільки міністри досі не оголосили бюджет військової допомоги на 2024/2025 рік", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Міністр оборони Британії: Світ відвернувся від Росії

Воллес заявив, що офіційно попросив від 2,3 до 2,6 мільярда фунтів стерлінгів фінансування військової допомоги для України в червні 2023 року, перед своєю відставкою, однак з того часу не було зроблено жодних оголошень з цього приводу.

"Планувальникам у Міністерстві оборони потрібен час, як і українцям, щоб пристосуватися до цього. Якщо ми не почнемо оголошувати про це найближчим часом, ми відстанемо від багатьох наших європейських колег, які вже обігнали нас у підтримці", - заявив Воллес.

У відповідь нинішній міністр оборони Грант Шаппс відзначив роботу свого попередника, але відмовився назвати обсяги бюджету військової допомоги Україні. Однак він запевнив, що Воллес "не буде розчарований, і йому не доведеться чекати занадто довго".

Читайте також: У Британії офіційно оголосили про створення морської коаліції на підтримку України

Тіньовий міністр оборони від лейбористів Джон Хілі також порушив це питання, зауваживши, що "поточне фінансування військової допомоги з боку Великої Британії закінчується за лічені тижні". Він сказав, що публічно звертався з проханням про виділення нових коштів у листопаді.

Шеппс підкреслив, що зобов'язання перед Києвом розраховані до квітня, і їм не загрожує небезпека закінчення.

Британія вже два роки поспіль надає Україні військову допомогу на суму 2,3 млрд фунтів стерлінгів. Однак якщо цьогорічне фінансування було оголошено завчасно за шість місяців, то бюджет на наступний рік ще не затверджений.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2023 року міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що уряд Великої Британії наступного року планує зберегти як мінімум на поточному рівні допомогу, що надається Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-