Китай - про удар РФ по Україні: Закликаємо відповідні сторони до стриманості

Китай - про удар РФ по Україні: Закликаємо відповідні сторони до стриманості

Ексклюзив
Укрінформ
Китай продовжує уникати засудження ракетних ударів російської армії по житлових будинках і цивільній інфраструктурі в Україні, закликає «відповідні сторони» проявляти максимальну стриманість та сподівається на політичне вирішення «кризи».

Про це йдеться у відповіді офісу речника МЗС КНР на інформаційний запит кореспондента Укрінформу в Китаї з приводу реакції Пекіна на масовану ракетну атаку Росії 2 січня.

«Позиція Китаю в питанні «української кризи» є послідовною і чіткою. Ми продовжуємо закликати відповідні сторони проявляти максимальну стриманість, уникати нападів на цивільні об’єкти та захищати безпеку цивільних», - зазначили в китайському дипвідомстві.

Китайська сторона продовжує наполягати, що діалог і переговори є єдиним шляхом вирішення «української кризи», як у Пекіні продовжують називати агресивну війну Росії проти України, уникаючи визначення агресора і жертви нападу.

«Ми сподіваємося, що всі сторони візьмуть на себе зобов’язання стосовно політичного врегулювання кризи, якнайшвидшого припинення війни та спільного сприяння полегшенню ситуації», - ідеться у відповіді.

При цьому китайська сторона, попри численні свідчення руйнувань житлових будинків унаслідок ракетних ударів росіян, продовжує зберігати мовчання з приводу порушень агресором міжнародного гуманітарного права й утримуватись від висловлення співчуття постраждалим цивільним жителям українських міст.

Читайте також: Керівники ОБСЄ засудили російський ракетний терор проти України

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок ранкової російської атаки по Україні 2 січня 130 людей дістали поранення, ще п’ятеро загинули, пошкоджено понад 250 цивільних об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-