Російська ракетна атака: кількість поранених зросла до 130

Російська ракетна атака: кількість поранених зросла до 130

Фото
Укрінформ
В результаті ранкової російської атаки по Україні 130 людей отримали поранення, ще п'ятеро загинули, пошкоджено понад 250 цивільних об'єктів.

Про це повідомляє заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Триває ліквідація наслідків ранкової російської атаки по Україні. Станом на зараз 130 людей отримали поранення, ще п'ятеро, на жаль, загинули. Пошкоджено понад 250 цивільних об'єктів. Усім постраждалим надається необхідні допомога", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що продовжується робота оперативних штабів для допомоги мешканцям пошкоджених будинків. На Київщині та Харківщині працюють відповідні комісії, які фіксують руйнування.

Читайте також: Ворог вдарив по Харкову ракетами «Іскандер-М», у лікарнях є поранені у вкрай тяжкому стані

В Харківській області триває робота з ліквідації наслідків обстрілу, там ситуація найважча. В регіоні активно працюють над відновленням опалення у будинках. У планах завершити роботи до ранку.

У самому Харкові пошкоджено 55 багатоповерхівок. Вибито понад 2 тисячі вікон у квартирах і близько 700 – у громадських місцях.

Обстріл Харкова / Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА

Вдячні Житомирській та Полтавській областям, які відгукнулися з допомогою та вже відправили до Харкова 8 тис. квадратних метрів дерев'яних плит для ліквідації наслідків терористичних ударів ворога по цивільним об'єктах.

Читайте також: Росія витратила на ранкову атаку по Україні близько $620 мільйонів - Forbes

Уламками ворожих ракет пошкоджені 11 багатоквартирних будинків у Вишневому / Фото: Руслан Кравченко

В Київській області пошкоджено 11 багатоквартирних та 16 приватних будинків, тимчасово вже забито вікна фанерами. В найближчі тижні обласна влада разом з місцевою замінять вибиті двері та скління. Також вдячні міжнародним партнерам, які допомагають та забезпечують усім необхідним.

Внаслідок обстрілів в області майже 200 тис. абонентів залишилися без електрики. Станом на зараз світло відновлено повністю.

У Києві також відновлено електропостачання в повному обсязі. Тривають роботи, щоб оперативно відновити тепло в 67 будинках Солом'янського району до ранку.

Наслідки атаки по Києву / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

У нон-стоп режимі працюють усі служби, зокрема і комунальники, які прибирають прибудинкові території.

Окрім того продовжується робота в містах, які постраждали від масованої російської атаки 29 грудня. Міста Сміла, Дніпро, Львів, Запоріжжя, Одеса – там завершують роботу відповідні комісії, людям замінюють вікна. Також влада працює над забезпеченням компенсацій постраждалим.

Як повідомлялося, через обстріли 2 січня у Києві було знеструмлено майже 260 тисяч споживачів та відключалося обладнання підстанцій у Київській області. Енергетики станом на 16:00 повністю відновили електропостачання у столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-