Керівники ОБСЄ засудили російський ракетний терор проти України

Керівники ОБСЄ засудили російський ракетний терор проти України

Заява
Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Мальти Ян Борг та генеральна секретарка ОБСЄ Гельґа Марія Шмід засудили масовані повітряні атаки Росії на українські міста.

Як передає Укрінформ, спільна заява керівників ОБСЄ опублікована на сайті цієї організації.

"Новий рік розпочався так само гнітюче, як закінчився попередній. Смерть і руйнування забрали життя жінок, чоловіків, хлопчиків і дівчаток та зруйнували життєво важливу інфраструктуру. Щодня від цього жахливого конфлікту страждають цивільні особи. Вони ніколи не мали стати жертвами смертоносних атак безпілотників і ракет", - йдеться у заяві "щодо продовження та посилення повітряних атак з боку Росії у її війні проти України".

Чинний голова та генсекретарка ОБСЄ "найрішучішим чином" засудили ці атаки та закликали "до негайного припинення нещадного насильства, яке тільки поширює замкнене коло біди і страждань".

Читайте також: Росія відповість за воєнні злочини в Україні - Боррель

"Ми закликаємо негайно припинити цю війну", - заявили Борг та Шмід, утім, не вказавши конкретного адресата цього заклику.

Як повідомляв Укрінформ, 2 січня Росія вчинила масштабну повітряну атаку на цивільну інфраструктуру України. Основний удар припав на Київщину і Харківщину. Унаслідок ракетних ударів п'ятеро людей загинули, 130 дістали поранення, пошкоджено понад 250 цивільних об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-