У Польщі підняли в повітря чотири літаки F-16 через ракетний обстріл Росією України

У Польщі підняли в повітря чотири літаки F-16 через ракетний обстріл Росією України

Укрінформ
Варшава й американські союзники підняли у повітря дві пари винищувачів F-16 через інтенсивний ракетний обстріл України з боку Росії.

Про це повідомило в мережі X Оперативне командування ЗС Польщі, передає Укрінформ.

Як зазначили у польському командуванні, зараз спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Росії, пов’язана із завданням ударів по території України.

“Для гарантування безпеки повітряного простору Польщі було задіяно дві пари винищувачів F-16 і авіазаправник союзників. Близько 6:45 (за київським часом) стартувала американська пара, що дислокується на авіабазі Ласк, а близько 7:15 стартувала польська пара з авіабази Кшесіни”,- йдеться в повідомленні Оперативного командування.

Читайте також: Обстріл Харкова: кількість постраждалих зросла до 41, є загиблий

Командування застерегло, що робота польської та союзницької авіації у повітряному просторі Польщі може призвести до підвищення рівня шуму, особливо у східній частині країни.

Від початку нинішньої доби триває інтенсивний ракетний обстріл Росією території України.

Читайте також: Ракетна атака на Київ: у чотирьох будинках, на ринку і в супермаркеті - пожежі

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня під час наймасштабнішого в 2023 році ракетного обстрілу України одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі. Однак усе вказує на те, що вона не впала, а залишила межі країни у напрямку України. Вона пробула у повітряному просторі Польщі близько трьох хвилин і залетіла майже на 40 км углиб країни. Тоді у Польщі теж піднімали у повітря дві пари винищувачів F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-