У Польщі не знайшли елементів російської ракети, що порушила їхній повітряний простір

У Польщі не знайшли елементів російської ракети, що порушила їхній повітряний простір

Укрінформ
Підрозділи територіальної оборони Польщі завершили пошуки російської ракети, яка напередодні порушила повітряний простір РП в районі Люблінського воєводства.

Про це Оперативне командування ЗС Польщі повідомило в мережі X, зазначивши, що в результаті пошуків нічого не було знайдено, передає Укрінформ.

Як повідомили у командуванні, близько 500 бійців військ територіальної оборони було задіяно у прочісування виділеної території, що завершилося о 16-й годині (за київським часом – ред.).

“Результат пошуку був негативним. Не виявлено нічого, що могло би загрожувати безпеці жителів Люблінського воєводства. Дії військових завершено, і ми не плануємо подальших пошуків”,- йдеться e повідомленні.

Голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Ян Грабєц заявив в ефірі TVN24, що усе вказує на те, ракета через кілька хвилин повністю залишила територію Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, Оперативне командування Збройних сил Польщі поінформувало в п’ятницю, що у повітряний простір Польщі з боку України вранці зайшов нерозпізнаний повітряний об'єкт. За ним спостерігали сили ППО аж до втрати сигналу на схід від міста Замосць. Згодом було поінформовано, що це російська ракета, яка перебувала у повітряному просторі Польщі упродовж трьох хвилин і залетіла углиб території країни на 40 км.

Читайте також: Польща вимагає в Росії пояснень через ракету, що порушила повітряний простір

Як повідомлялося, під час масованого ракетного удару по Україні 29 грудня РФ атакувала Київ, Львів, Харків, Конотоп, Дніпро, Запоріжжя, Одесу та інші міста.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що Сили оборони України знищили 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 та 88 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Фото: Dowództwo Operacyjne, X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-