Топдипломати Китаю і Північної Кореї провели зустріч на тлі ракетних запусків КНДР

Топдипломати Китаю і Північної Кореї провели зустріч на тлі ракетних запусків КНДР

Укрінформ
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї зустрівся в Пекіні із заступником міністра закордонних справ Північної Кореї Пак Мен Хо, що збіглося із випробуванням КНДР міжконтинентальної балістичної ракети, здатної досягти будь-якої точки Сполучених Штатів.

Як передає Укрінформ, про переговори повідомляє китайське дипвідомство.

У ході зустрічі топдипломати запевнили один одного в готовності їхніх країн розвивати дружні відносини і співпрацю.

«Китай готовий співпрацювати з КНДР для зміцнення зв’язків та координації, поглиблення обмінів і співпраці в різних сферах, … а також сприяння постійному і стабільному прогресу дружніх відносин між двома країнами», - сказав Ван.

Пак, своєю чергою, заявив, що партія та уряд Північної Кореї мають непохитну позицію стосовно поглиблення і розвитку відносин із Китаєм.

«КНДР готова співпрацювати з китайською стороною, щоб сприяти подальшому розвитку двосторонніх відносин, і продовжуватиме зміцнювати багатостороннє співробітництво з Китаєм для захисту спільних інтересів і підтримки регіонального миру та стабільності», - сказав північнокорейський дипломат.

Читайте також: Будь-яка ядерна атака КНДР проти США призведе до кінця режиму Кім Чен Ина - Білий дім

У повідомленні МЗС КНР ідеться, що Ван і Пак у ході зустрічі обмінялися думками з питань, що становлять спільне занепокоєння, однак що саме вони обговорювали і чи йшлося про останні ракетні випробування Пхеньяна - не повідомляється.

Північна Корея офіційно є єдиним союзником Китаю. Згідно з договором від 1961 року обидві країни мають вжити всіх можливих заходів, включно з направленням військ, щоб допомогти одна одній у разі нападу чи спроби нападу третьої країни.

Впродовж останньої доби Північна Корея провела два випробування міжконтинентальних балістичних ракет – малої дальності у неділю ввечері й великої дальності вранці понеділка.

Розробка Пхеньяном ракетної програми і проведення випробувань балістичних ракет заборонені резолюціями Ради Безпеки ООН, постійним членом якої є Китай і який також підтримав згадані резолюції.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея вранці у понеділок запустила в бік Японського моря міжконтинентальну балістичну ракету (МБР) великої дальності.

Цей запуск відбувся через кілька годин після того, як пізно ввечері неділі Пхеньян випробував на цьому ж напрямку МБР малої дальності.

Читайте також: Корея і США розробили план із протидії ядерним загрозам з боку КНДР

Японські фахівці вважають, що випробувана в понеділок ракета може пролетіти близько 15 000 км на максимальній висоті 6 000 км, що дозволить їй уразити будь-які цілі на континентальній частині Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-