Будь-яка ядерна атака КНДР проти США призведе до кінця режиму Кім Чен Ина - Білий дім

Будь-яка ядерна атака КНДР проти США призведе до кінця режиму Кім Чен Ина - Білий дім

Укрінформ
У Вашингтоні в суботу відбулося друге засідання ядерної консультативної групи (NCG), за участю представників США та Республіки Корея.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Білого дому.

"Сполучені Штати підтвердили своє непохитне зобов’язання забезпечити Південній Кореї розширене стримування, підкріплене повним спектром можливостей США, включаючи ядерні", - йдеться у повідомленні.

Будь-яка ядерна атака Північної Кореї проти Сполучених Штатів або їхніх союзників є неприйнятною та призведе до кінця режиму Кім Чен Ина, і американська сторона повторила, що будь-яка ядерна атака КНДР проти Республіки Корея буде зустрінута швидкою, приголомшливою та рішучою відповіддю, зазначили учасники зустрічі.

Під час цієї зустрічі NCG, першої, що відбулася у Сполучених Штатах, обидві сторони визнали, що співпраця США та Південної Кореї у сфері ядерного стримування поглибилася завдяки прогресу, досягнутому після першого засідання NCG, що відбулося у липні.

"Керівники NCG схвалили запропонований план роботи та потенційні ключові події на першу половину 2024 року, підкресливши свою відданість забезпеченню значного прогресу у прискорений спосіб, і повідомлятимуть про відповідний прогрес у робочих питаннях NCG та інших зусиллях своїх головнокомандувачів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Штати закликають покарати Росію за військову співпрацю з КНДР

NCG, створена для виконання Вашингтонської декларації президента Джозефа Байдена та президента Юн Сок Йоля, є довготривалим двостороннім консультативним органом для зміцнення Альянсу США та Південної Кореї та посилення заходів розширеного стримування на Корейському півострові та в регіоні.

У засіданні взяли участь офіційні особи Республіки Корея та США, а також представники відповідних міністерств оборони, закордонних справ, служб розвідки та інших військових відомств.

Як повідомлялося, 2 грудня влада Північної Кореї заявила, що будь-яке можливе втручання у роботу її розвідувального супутника розцінюватиме як «оголошення війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-