Штати закликають покарати Росію за військову співпрацю з КНДР

Штати закликають покарати Росію за військову співпрацю з КНДР

Укрінформ
Росія підтримує із КНДР заборонену Радбезом ООН співпрацю та має бути покарана.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час засідання Ради безпеки ООН заявив політичний радник Постійного представництва США при Організації Джон Келлі.

“Усе ширше партнерство, в тому числі передача технологій від Росії до КНДР, підриває регінальну стабільність й глобальний режим непоширення. Росія та КНДР мусять бути притягнені до відповідальності за дії з підриву давніх зобов’язань, відповідно до резолюцій Ради безпеки”, - наголосив Келлі.

Він нагадав, що КНДР вже надала РФ більше 1000 контейнерів зброї, “що підвищить ціну, яка людськими життями платиться за російську незаконну війну в Україні”. “В обмін на цю підтримку КНДР хоче здобути російські військові технології та допомогу, в тому числі бойові літаки, ракети класу “земля-повітря”, броньовані автомобілі, обладнання та матеріали для виробництва балістичних ракет, а також інші технології для покращення власних військових спроможностей”, - зауважив дипломат.

Читайте також: Глава Міноборони Фінляндії попередив про загрозу співпраці РФ із Китаєм, Іраном і КНДР

Келлі додав, що військову допомогу Росії надає також Іран - “інший режим, який не обходять права людини, міжнародна безпека, глобальний режим нерозповсюдження й підтримка миру”.

“Вершиною лицемірства Росії є заяви на цій Раді, що легітимна підтримка самооборони України продовжує конфлікт, коли Росія сама неодноразово порушувала резолюції Радбезу для роздмухування своєї загарбницької війни”, - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, Уряд США запровадив санкції проти понад 250 осіб та організацій в Росії й у інших країнах, пов’язаних з повномасштабним вторгненням РФ в Україну, а також із допомогою російській стороні обходити введені раніше обмеження.

Фотоз сайту rbc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-