Корея і США розробили план із протидії ядерним загрозам з боку КНДР

Корея і США розробили план із протидії ядерним загрозам з боку КНДР

Укрінформ
Південна Корея та Сполучені Штати у п’ятницю звершили розробку принципів щодо планування та функціонування ядерної стратегії до середини 2024 року на тлі зростання загроз з боку КНДР.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

«Обидві сторони погодилися завершити керівні принципи щодо планування та функціонування ядерної стратегії до середини наступного року. Іншими словами, ми погодилися завершити загальні вказівки щодо того, як стримувати загрози Північної Кореї та реагувати на них наступного року», – заявив Кім Те Хьо, перший заступник радника з питань нацбезпеки Сеула.

Ця заява пролунала на другій сесії ядерної консультативної групи, яку він очолив разом із координатором Ради нацбезпеки США (NSC) з питань розвідки та оборонної політики Махером Бітаром.

Керівні принципи охоплюватимуть низку питань, які стосуються обміну конфіденційною ядерною інформацією, створення відповідної системи безпеки, формулювання процедур консультацій щодо ядерної кризи, а також функціонування каналу зв’язку на рівні лідерів в режимі реального часу. Принципи окреслять конкретні плани управління кризою та зменшення ядерних ризиків, зазначив Кім.

За його словами, Південна Корея спільно із США планують побудувати детальну схему розширеного ядерного стримування приблизно у червні наступного року.

Розширене стримування означає зобов’язання США використовувати усі свої військові можливості, включно із ядерними, для захисту союзника.

Читайте також: Корея підняла у небо винищувачі через російські та китайські військові літаки

Як повідомлялося, 2 грудня влада Північної Кореї заявила, що будь-яке можливе втручання у роботу її розвідувального супутника розцінюватиме як «оголошення війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-