Болгарія, Румунія та Туреччина підпишуть у січні угоду про розмінування Чорного моря

Болгарія, Румунія та Туреччина підпишуть у січні угоду про розмінування Чорного моря

Укрінформ
Болгарія, Румунія та Туреччина наступного місяця планують підписати тристоронню угоду про спільне розмінування Чорного моря. Церемонія підписання запланована на 11 січня.

Про це сьогодні повідомив міністр національної оборони Туреччини Яшар Гюлер, повідомляє власкор Укрінформу.

“У межах Тристоронньої ініціативи, започаткованої під керівництвом нашої країни для протидії мінним загрозам в Чорному морі, ми провели третій раунд зустрічі Чорноморської цільової групи протимінних заходів за участю делегацій з Туреччини, Болгарії та Румунія 22-23 листопада на базі нашого міністерства. Також ми плануємо провести церемонію підписання у Стамбулі 11 січня 2024 року за участю міністрів оборони трьох країн”, - сказав Яшар Гюлер.

Турецький міністр також наголосив на тому, що відновлення миру та стабільності в Чорному морі є важливим для всього світу, особливо для прибережних держав.

“Як Туреччина, ми ретельно, відповідально та неупереджено виконуємо Конвенцію про протоки Монтре, яка забезпечує баланс у Чорному морі, і ми сповнені рішучості її виконувати”, - сказав він.

Читайте також: Зеленський зустрівся з прем’єром Норвегії - говорили про захист України й Чорного моря

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні стало відомо, що Туреччина, Румунія і Болгарія домовилися об’єднати сили для знешкодження мін, які потрапили у Чорне море внаслідок війни Росії проти України.

Фото: Одеський прикордонний загін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-