Зеленський зустрівся з прем’єром Норвегії - говорили про захист України й Чорного моря

Зеленський зустрівся з прем’єром Норвегії - говорили про захист України й Чорного моря

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Премʼєр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере, обговорили питання підтримки України, захисту українських міст від російського терору та забезпечення вільного мореплавства.

Про це Глава Української держави розповів на зустрічі зі ЗМІ після проведених переговорів з керівником уряду Норвегії, передає Укрінформ.

«Ми розпочали цей день з розмови віч-на-віч із паном премʼєр-міністром Норвегії. Обговорили деякі важливі акценти – те, що важливо для нас обох сьогодні, загальний хід цього дня і нашу двосторонню роботу – України з Норвегією. Підтримку українських воїнів, продовження нашої роботи для захисту вільного мореплавства в контексті спроби Росії заблокувати Чорне море і наші порти, захист наших міст від терору», - сказав Президент. 

Він наголосив, що Норвегія є одним із глобальних лідерів у підтримці України, і завдяки її вчасним і значним крокам ми можемо показувати приклад іншим державам – приклад лідерства, коли не лише декілька людей переживає за стан речей, а коли усе суспільство працює над потребами, які нам необхідні для того, щоб оборонятися від геноциду. "Таким чином відчувається потужний дух цілої нації. Норвегія насправді відстоює свободу, мирне існування та право", - зазначив Зеленський.

Він наголосив на тому, що Україна надзвичайно потребує посилення своєї системи ППО, адже Росія щодня атакує українську територію.

Читайте також: Британія та Норвегія створили морську коаліцію для підтримки України

Президент розповів, що цієї ночі знову відбулася ракетна атака Росії на Україну. "Це були балістичні ракети, які росіяни прицільно наводять на цивільних людей. Понад 50 мирних мешканців столиці цієї ночі були поранені. Тому посилення повітряного щита й надалі є для нас критичним пріоритетом. Це буквально основа життя зараз для більшості українців – ППО", - сказав він.

Зеленський нагадав, що Норвегія підтримала Україну, зокрема, системами NASAMS, а також стала першою країною, яка ухвалила довгострокову програму підтримки нашої держави. "І сьогодні ми говорили й будемо говорити про такі ж конкретні речі, які і наступного року зможуть уберегти тисячі життів українців, а також збільшити тиск на агресора", - додав Президент.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський прибув до Норвегії після свого візиту до США. Тут він візьме участь у другому саміті Україна – Північна Європа.

Разом із лідерами Норвегії, Данії, Ісландії, Фінляндії та Швеції на саміті йтиметься про посилення оборонної, політичної та економічної співпраці.

Фото: Х Volodymyr Zelenskyy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-