У Латвії заблокували ще п’ять сайтів з російською пропагандою

У Латвії заблокували ще п’ять сайтів з російською пропагандою

Укрінформ
Латвійська Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) обмежила доступ у Латвії ще до п'яти сайтів, які поширюють російський пропагандистський контент.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на NEPLP.

При цьому Національна рада з електронних ЗМІ посилається на заяву Ради Євросоюзу про вжиття обмежувальних заходів у рамках санкцій проти RT Balkan, Oriental Review, "Царьград", New Eastern Outlook і Katehon. Відповідно, вирішено закрити в країні доступ до сайтів, пов'язаних із цими каналами lat.rt.rs, rt.rs, m-by.tsargrad.tv, journal-neo.org, katehon.com.

Читайте також: Росія фінансує антиукраїнську кампанію з дезінформації в Латинській Америці - Держдеп

Санкції проти російських медіа є частиною обмежувальних заходів, пов'язаних із діями Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні.

NEPLP зазначає, що закон про національні санкції передбачає, що санкції, встановлені у правилах Європейського Союзу, є обов'язковими і безпосередньо застосовуються Латвією. Тому країна мала відреагувати на доповнення до санкцій.

Рішення NEPLP можна оскаржити протягом одного місяця з дня набрання ним чинності, проте це зупиняє його дію.

Читайте також: Силовики РФ ходять по школах на окупованих територіях і «накачують» дітей пропагандою - експерт

Як повідомлялося, Латвійська національна рада з електронних ЗМІ після початку Росією повномасштабної війни проти України обмежила доступ до значної кількості сайтів, пов'язаних із російськими пропагандистськими ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-