Силовики РФ ходять по школах на окупованих територіях і «накачують» дітей пропагандою - експерт

Силовики РФ ходять по школах на окупованих територіях і «накачують» дітей пропагандою - експерт

Укрінформ
Росіяни продовжують мілітаризацію українських дітей на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

«Окупанти намагаються далі поширювати свої інституції і способи контролю над населенням. Відкриваються різноманітні відділення так званих громадських організацій. Чому так званих? Тому що вони не справжні, це штучно створені Росією структури, такі як от «Народний фронт Росії». Дуже багато молодіжних «ініціатив», проєктів - «Орлята Росії» та інші подібні молодіжні структури, мета яких - втягнути молодь окупованих територій в російський дискурс, залучити їх так, щоб вони їздили по Росії, брали участь у так званих конкурсах, у якихось подіях у Москві, в інших регіонах Росії», - наголосив Данилов.

Читайте також: У 2023 році Росія доправила до «таборів перевиховання» понад 8 тисяч українських дітей - експертка

Він зазначив, що росіяни на ТОТ відкривають «кадетські класи», тобто відбувається мілітаризація середньої освіти.

За словами експерта, є конкретні випадки, які свідчать про жорстокість, агресивну поведінку у школах - вчителів щодо учнів і між учнями.

«Російська культура взагалі дуже агресивна, і зараз, коли зняті запобіжники, ця агресія, в першу, вихлюпується саме на дітей....Школа стала місцем, куди фактично щотижня до учнів - від найменших до старших, ходять різні представники силових структур Росії - росгвадії, поліції, всіляких військових формувань. Дітей активно накачують інформацією про «героїв» Росії, які «защищают Россию от нацизма на украинском фронте», - розповів Данилов.

Читайте також: Окупанти у Криму вчать дітей знімати розтяжки та метати гранати

Те, що окупанти системно продовжують процес мілітаризації українських дітей, відзначив і перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський. За його словами, ворог продовжує системно вивозити дітей на територію Російської Федерації на різноманітні так звані «культурні» заходи і «оздоровлення».

Як зазначив Соболевський, мета - втягнути дітей в систему «русского міра». Українських дітей максимально «прокачують» російські пропагандисти - розповідають їм про «хорошу» Росію і про те, яка, мовляв, погана Україна і така інше. Він розповів, що на ТОТ Херсонщини постійно працюють напівмілітаристські організації, такі як юнармія. Дуже багато зустрічей російські окупанти організовують з російськими військовими, з представниками слідчого комітету, які читають лекції про «боротьбу з екстремізмом». «І це дуже цинічно, оскільки все, що робить РФ - це і є тероризм», - наголосив Соболевський.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-