Рада ЄС і Європарламент узгодили правила заморожування і конфіскації «злочинних» грошей

Рада ЄС і Європарламент узгодили правила заморожування і конфіскації «злочинних» грошей

Укрінформ
Рада ЄС та Європарламент узгодили у вівторок правила заморожування та конфіскації грошей, які є доходами від злочинної діяльності.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз Ради ЄС.

Як зазначається, нова директива встановлює загальноєвропейські мінімальні правила щодо відстеження, ідентифікації, заморожування, конфіскації та управління злочинним майном. Це посилить потенціал держав-членів ЄС у боротьбі з організованою злочинністю.

«Вигоди від злочинної діяльності приголомшливі. Тільки якщо уряди матимуть засоби повернути ці прибутки, вони матимуть шанс боротися з організованою злочинністю», - заявив Фелікс Боланьос, міністр юстиції Іспанії, яка головує в Раді ЄС.

Директива стосуватиметься широкого кола злочинів, таких як організована злочинність, тероризм, торгівля людьми та торгівля наркотиками. Вона також передбачає зобов’язання держав-членів забезпечити, щоб органи влади, залучені до відстеження, заморожування та управління злочинними грошима, мали кваліфікований персонал і відповідні фінансові, технічні та технологічні ресурси, йдеться у заяві.

Запропоновані правила також «застосовуватимуться до порушення санкцій після ухвалення директиви щодо визначення кримінальних правопорушень і покарань за порушення обмежувальних заходів ЄС».

Читайте також: Конфісковані активи РФ мають стати основним ресурсом для відновлення України - Прем'єр

«У результаті люди та компанії, які отримують прибуток від обходу санкцій, бачитимуть, як їхні доходи конфіскуються так само, як доходи торговців людьми чи наркокартелів», - пояснюють у Раді ЄС.

Тепер угода має бути схвалена Комітетом постійних представників ЄС на рівні послів (Coreper). У разі схвалення текст має пройти офіційний процес ухвалення як у Раді, так і в Європейському парламенті.

Як повідомляв Укрінформ, іспанське головування в Раді ЄС та Європейський парламент завершили переговори щодо закону ЄС, який запроваджує кримінальне покарання за порушення санкцій ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-