Росія готує армію до війни проти НАТО - ISW

Росія готує армію до війни проти НАТО - ISW

Укрінформ
Довгострокові зусилля російської армії з реструктуризації та розширення спрямовані на підготовку Росії до майбутньої широкомасштабної війни проти НАТО.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Окрім цього, направлення Росією дороговартісних військово-морських ресурсів в райони поза Україною та Східною Європою, ймовірно, спрямоване на створення загрози альянсу та союзникам у багатьох регіонах, вважають експерти.

Такі висновки аналітики Інституту зробили на тлі заяв Кремля про те, що Росія є тихоокеанською військово-морською державою та прагне до рівноправного оборонного партнерства з Китаєм. Також у травні цього року РФ брала участь у військово-морських діях в Охотському морі, спрямованих на стримування подальшої підтримки України з боку Японії.

Крім цього, російський президент Володимир Путін 11 грудня під час наради з економічного розвитку російської арктичної зони підкреслив стратегічний інтерес його країни до Арктики. У звіті ISW йдеться, що РФ, ймовірно, має намір посилити військово-морський потенціал у цьому регіоні, беручи до уваги нещодавній виступ Фінляндії в НАТО та майбутній вступ в альянс Швеції.

Читайте також: В ISW проаналізували готовність Росії вести серйозні переговори з Україною

«Незрозуміло, чи зможуть російські військово-морські виробники впродовж найближчих років виробляти стратегічні військово-морські кораблі у бажаних Кремлем масштабах і якості», – зазначено у зведенні.

Однак, як пише ISW, Росія продовжує зусилля із поступової мобілізації свого військово-промислового комплексу і може вирішити зосередити ці зусилля на військово-морських виробниках.

Читайте також: Темпи втрат росармії на війні близькі до темпів поповнення сил - ISW

Як повідомлялося, Організація північноатлантичного альянсу і Бундесвер як частина блоку готуються до того, щоби бути в змозі протистояти загрозі з боку Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-