Соціал-демократи Німеччини назвали помилковою свою попередню політику щодо Росії

Соціал-демократи Німеччини назвали помилковою свою попередню політику щодо Росії

Укрінформ
Соціал-демократична партія Німеччини фундаментально скоригувала свою позицію стосовно Росії, визнавши помилкою те, що раніше не дистанціювалася від путінської системи.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Die Zeit.

"СДПН змінила свої зовнішньополітичні підходи та уточнила міграційну політику на партійному з'їзді. Делегати в берлінському CityCube ухвалили ключову резолюцію під назвою "Соціал-демократичні відповіді світу в перехідний період". У ній партія, серед іншого, переосмислює свої відносини з Росією", - йдеться у повідомленні.

Лідер СДПН Ларс Клінгбайль, який разом із Саскією Ескен був переобраний співголовою політсили, визнав у промові, що партія припускалася помилок у своїй політиці протягом останніх десятиліть. "Було помилкою не дистанціюватися від путінської системи раніше", - заявив він.

Своєю чергою лідер парламентської групи СДПН у Бундестазі Рольф Мютценіх заявив, що він "повністю недооцінював" імперське мислення Володимира Путіна.

Читайте також: Пісторіус оголосив про пакет військової допомоги Україні на €1,3 мільярда

Як нагадує Die Zeit, СДПН звинувачували у тому, що вона тривалий час недооцінювала загрози з боку Росії. У передвиборчому маніфесті партії 2021 року все ще вказувалося: "Мир в Європі може бути досягнутий лише разом з Росією, а не проти неї".

Тепер у резолюції партійної конференції це речення змінено, і РФ віднесена до категорії загроз: "Поки в Росії нічого принципово не зміниться, доведеться забезпечувати безпеку Європи від РФ".

СДПН відкинула нормалізацію відносин з Москвою, "поки Росія переслідує свою імперіалістичну мету завоювання і придушення суверенних держав".

Читайте також: Шольц і Мелоні на саміті G20 закликали Путіна вивести війська з України

Соціал-демократи також закликали Євросоюз уніфікувати свою оборонну політику та створити умови для якнайшвидшого вступу до ЄС України, Молдови і Грузії.

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що потрібно бути готовими до тривалої підтримки України.

Фото: facebook.com/klingbeil.lars

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-