Дуда не зволікатиме з призначенням нового уряду - канцелярія президента РП

Дуда не зволікатиме з призначенням нового уряду - канцелярія президента РП

Укрінформ
Якщо парламент Польщі обере кандидата на посаду прем’єр-міністра, президент Анджей Дуда не зволікатиме з призначенням нового уряду.

Про це заявила міністерка канцелярії президента РП Малгожата Папроцька, передає Укрінформ із посиланням на Польське радіо

Зазначається, що в понеділок прем’єр-міністр Матеуш Моравецький має виступити з доповіддю та попросити депутатів висловити йому довіру. Якщо він не набере необхідної більшості голосів, відповідно до конституції призначення уряду передається Сейму.

У зв’язку з цим Папроцька зауважила, що у середу Дуда може призначити новий уряд.

«Не є таємницею, президент наголошує на цьому уже кілька тижнів, що не буде відтягувати виконання конституційних вимог. Наразі не звершився перший крок, тому варто почекати на рішення Сейму. Зараз тяжко говорити про якісь терміни, всі процедури мають відбутися природно», - сказала вона.

Читайте також: Дипломат: Немає жодних підстав думати, що Польща припинить підтримку України

На так званому другому конституційному етапі Сейм обирає прем’єр-міністра та запропонованих ним членів уряду абсолютною більшістю голосів, нагадує Польське радіо. Відтак президент призначає обраний уряд і приймає від його членів присягу.

Як повідомлялося, заступник голови комісії Сейму у закордонних справах Павел Залевський вважає, що політика нового коаліційного уряду Польщі стосовно України зазнає значних змін, але не у контексті цілей, а способами ведення і новими можливостями.

Фото: Zuzana Bönisch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-