Британія ввела нові санкції на експортерів військового обладнання до Росії

Британія ввела нові санкції на експортерів військового обладнання до Росії

Укрінформ
Уряд Великої Британії у середу оголосив про запровадження нових санкцій щодо окремих осіб і груп, які займаються експортом військового обладнання в РФ.

Про це повідомляє пресслужба британського уряду, передає Укрінформ.

«У співпраці з нашими партнерами із Групи семи (G7) та міжнародними союзниками ми продовжуватимемо посилювати тиск на Путіна та боротися з третіми сторонами, які постачають санкційні товари та технології в Росію», – заявила міністр з питань санкцій Анн-Марі Тревельян.

Британія наклала санкції на підприємства з Білорусі, Китаю, Сербії, Туреччини, ОАЕ та Узбекистану. Зокрема, запроваджені обмеження щодо більш як 30 організацій, які підтримують військові дії РФ в Україні.

Санкції запроваджені щодо білоруського АТ «Конструкторське бюро «Дисплей», сербської компанії AVIO CHEM, узбецької MVIZION, турецької Smart Trading Limited та китайських Asia Pacific Links Limited, Sinno Electronics Co., Limited та Xinghua Co., Limited.

Читайте також: США ввели санкції проти міжнародної мережі, що купувала електроніку для військових РФ

Під санкції потрапили російські виробники зброї та імпортери оборонної продукції, а також 3 суб’єкти, які підтримують мережу ПВК «Вагнер», та 4 оператори суден «тіньового флоту», які Росія використовує для обходу накладених на нафтову галузь обмежень.

Окрім цього, Британія включила до санкційного списку 31 фізичну та юридичну особу із Росії, які пов’язані з розробкою та виробництвом БпЛА і частин ракет, а також імпортом і постачанням ключових електронних компонентів.

Читайте також: Євросоюз продовжив на три роки санкції за порушення прав людини - у списку 47 росіян

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон раніше анонсував запровадження нових санкцій проти іноземних постачальників, які експортують військове обладнання і деталі до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-