США ввели санкції проти міжнародної мережі, що купувала електроніку для військових РФ

США ввели санкції проти міжнародної мережі, що купувала електроніку для військових РФ

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про запровадження обмежень проти міжнародної мережі компаній із шести країн, що допомагала постачати електронні вироби військового призначення в Росію в обхід раніше введених санкцій.

Про це йдеться в повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC вводить обмеження проти мережі під проводом бельгійського бізнесмена Ганса Де Гітере, яка займається закупівлею електроніки військового призначення для російських кінцевих користувачів»,- зауважується в повідомленні.

При цьому уточнюється, що до цієї міжнародної мережі входять дев’ять організацій і п’ять фізичних осіб з Росії, Бельгії, Кіпру, Швеції, Гонконгу та Нідерландів.

Читайте також: США ввели санкції проти осіб та організацій, пов’язаних з режимом Лукашенка

Зазначається, що Ганс Де Гітере є бельгійським бізнесменом, який тривалий час займався закупками для Росії, у тому числі матриць FPGA, які росіяни використовують у програмах озброєння. Де Гітере очолює кілька компаній у Бельгії, на Кіпрі та в Нідерландах. У деяких випадках він через свою мережу та інші компанії намагався доставити електроніку до Росії через Гонконг, Китай і Туреччину.

Крім компаній, якими Ганс Де Гітере керує офіційно, його мережа також включає бельгійську компанію European Technical Trading (ETT), засновану та очолювану його братом, Томом Де Гітере. Ця структура встановлювала зв’язки з американськими і європейськими компаніями для закупівлі, в тому числі двигунів для БПЛА.

Читайте також: Євросоюз продовжив на три роки санкції за порушення прав людини - у списку 47 росіян

Для реалізації схем постачання забороненої продукції в Росію мережа задіяла також бізнесменів з РФ, які володіють, у тому числі компанією у Швеції, та громадянку Нідерландів.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти режиму Білорусі, в тому числі за утиски громадянського суспільства, а також допомогу РФ у її війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-