США ввели санкції проти осіб та організацій, пов’язаних з режимом Лукашенка

США ввели санкції проти осіб та організацій, пов’язаних з режимом Лукашенка

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження санкцій проти майже двох десятків осіб, а також організацій в Білорусі, причетних до пригнічення правлячим режимом громадянського суспільства, корупції, а також війни РФ проти України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запроваджує санкції проти 11 організацій і семи фізичних осіб»,- зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що обмеження вводяться з метою посилення тиску на авторитарний режим Олександра Лукашенка «через його жорстоке придушення демократичного громадянського суспільства в Білорусі, корупційне фінансове збагачення сім’ї та співучасть у невиправданій війні Росії проти України».

Зазначається, що до «чорного списку» внесені генсек Червоного хреста Білорусі, гендиректор БелТаможСервіс, глави оборонних концернів БелОМО та ЛЕМТ БелОМО, а також цілий список підприємств військової промисловості.

Читайте також: США ввели санкції проти міжнародної мережі, що купувала електроніку для військових РФ

Окрема категорія осіб визначена як «гаманці» Лукашенка, в тому числі бізнесмен Олександр Шакустін, олігархи Павел Топузідіс та Віктор Петрович, а також пов’язані з ними бізнес-компанії.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати послідовно запроваджують санкції проти режиму в Білорусі через систематичні порушення прав людини, переслідування опозиції, а також допомогу Росії у її неспровокованій війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-