У Росії винесли перші вироки за «невідбиття раптового нападу ЗСУ»

У Росії винесли перші вироки за «невідбиття раптового нападу ЗСУ»

Укрінформ
У Москві військовий суд засудив підполковника ЗС РФ Анатолія Бондарєва та майора Дмитра Дмитракова до 4 років позбавлення волі кожного, визнавши їх винними у «порушенні правил бойового чергування щодо відбиття раптового нападу на територію Росії».

Як передає Укрінформ, про це повідомило Радіо Свобода.

Зазначається, що вирок за відповідною статтею кримінального кодексу був винесений уперше з початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України. При цьому обох підсудних не позбавили офіцерських звань і після виходу на волю вони зможуть повернутися на службу в армію.

Кримінальну справу проти Бондарєва та Дмитракова було порушено навесні 2022 року після ракетного удару по складу боєприпасів та техніки поблизу села Стара Нелідівка Бєлгородської області. В результаті загинули семеро російських військовослужбовців, понад сорок були поранені. Крім того, знищено п'ятнадцять одиниць техніки, ще десятки – пошкоджені. Загальні збитки, за оцінкою слідства, становили 90 мільйонів рублів.

Читайте також: У легіоні «Свобода Росії» розповіли про операції на території РФ

Справа Бондарєва та Дмитракова розглядалася у закритому режимі, проте відомо, що провину вони не визнали.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, станом на ранок 6 грудня Сили оборони України ліквідували 335 110 російських загарбників, 1270 з них – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-