У легіоні «Свобода Росії» розповіли про операції на території РФ

У легіоні «Свобода Росії» розповіли про операції на території РФ

Укрінформ
Легіон "Свобода Росії" нині воює на Куп’янському, Харківському і Донецькому напрямках та здійснює невеликі операції із заходами на територію Росії, однак рідко їх висвітлює.

Про це заявив заступник командира легіону Максиміліан Андроніков (позивний "Цезар") під час онлайн-включення у ході четвертої сесії З'їзду народних депутатів у вигнанні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі ми перейшли до формату невеликих операцій і, звісно, працюємо як лінійний підрозділ на трьох ділянках фронту. Заходи на територію Російської Федерації відбуваються досить часто, але ми їх дуже рідко висвітлюємо", – сказав Андроніков.

Він розповів, що сотні його братів-легіонерів наразі воюють на Куп’янському, Харківському і Донецькому напрямках. "Ідуть важкі бої, обстановка дуже непроста. Вчора четверо наших воїнів дістали поранення, один –важке, медики наразі борються за його життя", – зазначив заступник командира легіону "Свобода Росії".

Він також поінформував, що рекрутинг до легіону наразі забирає менше часу, ніж раніше. За його словами, частина добровольців, які хочуть приєднатися до легіону, однак не можуть виїхати з Росії, залишаються там і "починають свою боротьбу на її території".

"Цезар" додав, що в Інтернаціональному легіоні, до якого входить легіон "Свобода Росії", є різні національні підрозділи, зокрема й добровольців з Росії, які будуються "десь на основі спільної політичної платформи, десь на основі земляцтва".

"Ми разом воювали у Бахмуті, в ефірі звучала грузинська, чеченська, англійська, французька, білоруська мова. Ми всі робимо одну справу", – наголосив Андроніков.

Читайте також: ЗСУ за добу знищили на Таврійському напрямку 639 загарбників, ще чотирьох взяли в полон

Коментуючи дискусію в західних ЗМІ про буцімто невдалий український наступ і "глухий кут" на фронті, "Цезар" нагадав, що Україні 30 років тому надали гарантії безпеки, які не були виконані. У цьому контексті він зауважив, що зараз українських дітей вбивають ракети, які вона віддала Росії, а Україні надають "капілярну" допомогу, явно недостатню для серйозного перелому у війні.

"Але попри це Україна вистоїть і переможе. І Росія теж буде звільнена незважаючи на те, що боротьба буде затяжною і важкою. Ми переможемо у будь-якому разі, як би нас не обмежували, не стромляли палиці в колеса і як би не намагалися посадити за стіл перемовин з людожерами", – переконаний заступник командира легіону "Свобода Росії".

Як повідомлялося, у травні на території Бєлгородської області РФ розпочалися епізодичні бойові дії, відповідальність за які взяли на себе легіон “Свобода Росії” та Російський добровольчий корпус. Певний час заявлялося про успішні рейди російських добровольців територією РФ. Представники відповідних формувань повідомляли, що захоплювали в полон російських військових та передавали їх до обмінного фонду України.

Кілька місяців інформації щодо їхньої діяльності практично не було. Однак 4 вересня бійці Російського добровольчого корпусу заявили, що провели рейд на територію Росії, під час якого вбили двох співробітників Федеральної служби безпеки РФ.

28 вересня легіон "Свобода Росії" повідомив, що його групи перебувають на території Бєлгородської області та "працюють за планом".

Легіон "Свобода Росії" – російський легіон Збройних сил України, сформований у березні 2022 року для захисту України від російського вторгнення під час російсько-української війни. Входить до Інтернаціонального легіону ТРО України. Легіон сформовано з колишніх військовослужбовців ЗС РФ та інших росіян, а подекуди білорусів, які перейшли на бік України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-