Уперше в історії представника Росії не обрали до Міжнародного суду ООН - Зеленський

Уперше в історії представника Росії не обрали до Міжнародного суду ООН - Зеленський

Укрінформ
Уперше в історії держави-члени ООН відмовили Росії у праві здійснювати правосуддя від їхнього імені в Міжнародному суді ООН

Про це Володимир Зеленський написав у соцмережі X, передає Укрінформ.

«ООН почала очищатися від зловмисного впливу Росії. Уперше в історії ООН її держави-члени відмовили Росії у праві здійснювати правосуддя від їх імені в Міжнародному суді ООН», - зазначив Президент.

Глава держави наголосив, що світ бачить, хто руйнує міжнародне право, а не захищає його.

«Вітаємо представників Австралії, Мексики, ПАР, Румунії та США з перемогою на виборах до Міжнародного суду ООН як у Раді Безпеки, так і в Генасамблеї!», - підсумував Президент України.

Читайте також: Міжнародний суд ООН має юрисдикцію у справі про геноцид - представник Нідерландів

Відповідно до процедури, вибори членів Міжнародного суду відбуваються одночасно і незалежно одні від одних у Генасамблеї та Раді безпеки ООН.

За підсумками голосування в Радбезі до складу суду на дев'ять років були обрані Богдан Ауреску (Румунія), Сара Халл Клівленд (США), Хуан Робледо (Мексика), Хіларі Чарлзуорт (Австралія) та Тладі Діре (ПАР). Ці ж кандидати отримали необхідну кількість голосів у Генасамблеї ООН.

Читайте також: У Гаазі Росія вдає жертву, а в Україні показує своє справжнє обличчя - Золотарьова

Нагадаємо, Міжнародний суд, заснований у 1946 році, є одним із шести головних органів ООН. Він складається з 15 суддів, яких обирають за рівнем кваліфікації, а не за національною ознакою. До компетенції суду належить вирішення спорів між державами та винесення консультативних висновків структурам всесвітньої організації.

Суд розташований у нідерландському місті Гаазі, де знаходиться й Міжнародний кримінальний суд, що не належить до системи ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-