НАТО проведе навчання з ядерного стримування у Середземному морі - Столтенберг

НАТО проведе навчання з ядерного стримування у Середземному морі - Столтенберг

Укрінформ
Наступного тижня НАТО проведе в Середземноморському регіоні масштабні навчання з ядерного стримування. Хоча ці тренування щорічні, союзники враховуватимуть обставини, пов’язані з війною Росії проти України.

Про це у Брюсселі за підсумками засідання Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Російська війна проти України є нагадуванням про важливу роль, яку ядерне озброєння НАТО відіграє у стримуванні агресії. Наступного тижня НАТО проведе щорічні ядерні навчання Steadfast Noon (Непохитний полудень – ред.). Це рутинне тренування, яке відбувається кожного жовтня. Цього року таке тренування відбудеться із залученням Італії, Хорватії та над Середземним морем», - повідомив керівник НАТО.

Читайте також: Перемога України відповідає інтересам нацбезпеки країн НАТО - Столтенберг

Як повідомлялося, у Брюсселі відбулася дводенна зустріч міністрів оборони країн НАТО. В рамках цієї зустрічі відбулося засідання Контактної групи з оборони України, в якому взяв участь Президент Володимир Зеленський. Цей захід у форматі «Рамштайн» зібрав понад 50 країн та дозволив Україні отримати військову допомогу на майже пів мільярда доларів.

Читайте також: Путін знову готується використати зиму як зброю проти України - Столтенберг

Вчора у Брюсселі також відбулося засідання Ради Україна-НАТО за участі міністра оброни України Рустема Умєрова.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-