Перемога України відповідає інтересам нацбезпеки країн НАТО - Столтенберг

Перемога України відповідає інтересам нацбезпеки країн НАТО - Столтенберг

Укрінформ
Союзники по Альянсу продовжуватимуть підтримувати Україну, тому що її перемога відповідає їх національним інтересам.

Про це у Брюсселі на пресконференції за підсумками першого дня зустрічі міністрів оборони країн НАТО сказав генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили сьогодні, що вчинки кращі за слова. Це означає, що союзники не лише заявляють про готовність стояти поряд з Україною, а й надають їй більше допомоги, зокрема протиповітряні системи, F-16, боєприпаси, більше тренування та інші пакети різноманітної допомоги. Тож, зустріч міністрів, а також зустріч Контактної групи продемонстрували, що союзники по НАТО мають намір надалі надавати допомогу для України», - сказав керівник Альянсу.

Він зауважив, що це потужний сигнал для Росії, що вона не зможе «перечекати» рішучість союзників по Альянсу у підтримці України.

«Я переконаний, що союзники будуть продовжувати це робити. Зокрема, тому що інтересам нашої безпеки відповідає, щоб Україна перемогла. Їх боротьба є нашою боротьбою. Їх безпека є нашою безпекою. Їх цінності є нашими цінностями», - додав Столтенберг.

Читайте також: Усі країни НАТО згодні з тим, що Україна стане членом Альянсу - Столтенберг

Водночас, за його словами, союзники здійснюють заходи, щоб вирішувати й інші виклики у сфері безпеки, зокрема ті, що розгортаються на Близькому Сході. Столтенберг повідомив, що вже кілька країн-союзниць надали Ізраїлю підтримку та розвідувальну інформацію.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі розпочалася зустріч міністрів оборони країн НАТО, в рамках якої, зокрема, відбулося засідання Ради Україна-НАТО за участі міністра оборони України Рустема Умєрова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-