Усі країни НАТО згодні з тим, що Україна стане членом Альянсу - Столтенберг

Усі країни НАТО згодні з тим, що Україна стане членом Альянсу - Столтенберг

Укрінформ
Україні треба довгостроково гарантувати безпеку, тому всі країни НАТО згодні, що вона стане членом Альянсу.

Як передає Укрінформ, про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на початку 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України у середу в Брюсселі.

Він наголосив, що "чим сильнішою буде Україна на полі бою, тим сильнішою вона буде за столом переговорів, і тим швидше закінчиться ця війна".

"І нам потрібно створити довгострокові рамки, які гарантуватимуть, що історія не повториться. Тому всі члени Альянсу згодні з тим, що Україна стане членом НАТО. На нашому Вільнюському саміті в липні члени Альянсу скасували вимогу щодо Плану дій щодо членства. Ми запровадили програму, спрямовану на забезпечення повної оперативної сумісності Збройних сил України з вашими майбутніми союзниками по Альянсу. І ми створили Раду Україна - НАТО, де члени Альянсу і Україна засідають на рівних", - зазначив генсек НАТО.

Читайте також: Зеленський і Столтенберг обговорили постачання зброї та співпрацю України з НАТО

Він запевнив, що Альянс підтримуватиме Україну "стільки, скільки буде потрібно". "Ваша боротьба – це наша боротьба. Ваша безпека – це наша безпека. Ваші цінності – це наші цінності. Ми будемо з Україною стільки, скільки буде потрібно", - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО зазначив, що зараз Збройні сили України перевершують усі очікування у відбитті російської агресії, але Москва все не відмовляється від своїх амбіцій, і тому потрібно посилювати підтримку українського війська.

"Коли президент Путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну минулого року, він думав, що Київ впаде за кілька днів, а Україна - за кілька тижнів. Він помилявся. Збройні сили України знову і знову перевершують очікування", - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО вказав на те, що українці повернули 50% територій, захоплених Росією з лютого минулого року, та завдають великих втрат російським військам.

"Росія деградує у військовому плані, слабшає економічно і стає більш ізольованою політично. Але немає жодних ознак того, що Путін відмовився від своїх амбіцій. Навпаки. Росія посилила атаки на об'єкти критичної інфраструктури і знову готується використовувати зиму як зброю у війні. Тому ми повинні продовжувати нарощувати зусилля і підтримувати стабільний потік зброї та боєприпасів в Україну", - заявив Столтенберг.

Як повідомлялось, 11 жовтня в Брюсселі проходить 16-те засідання Контактної групи з питань оборони України. Участь у «Рамштайні» беруть близько 50 країн.

Також у Брюсселі відбувається зустріч міністрів оборони НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-