Південна Корея ввела санкції проти міністра оборони та ексглави штабу армії КНДР

Південна Корея ввела санкції проти міністра оборони та ексглави штабу армії КНДР

Укрінформ
Південна Корея запровадила нові санкції проти 10 фізичних і двох юридичних осіб, пов'язаних із ядерною програмою Північної Кореї та торгівлею зброєю з трьома країнами, включаючи Росію.

Про це повідомило міністерство закордонних справ Південної Кореї у четвер, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Зазначається, що до санкційного списку зокрема потрапили міністр оборони КНДР Кан Сун Нам та колишній начальник Генерального штабу армії Пак Су Іл, що є відповіддю Сеула на ядерні та ракетні розробки Північної Кореї.

Також санкції за торгівлю зброєю з третіми країнами наклали на словацьку компанію Versor S.R.O. та її виконавчого директора Ашота Мкртичева зі Словаччини.

Читайте також: У США пропонують посилити санкції проти КНДР за підтримку війни Росії в Україні

Санкції є відповіддю на незаконну діяльність Північної Кореї, яка загрожує світовій спільноті, а також миру та стабільності на Корейському півострові, заявили в південнокорейському МЗС.

Рішення про запровадження санкцій було ухвалено після того, як президент Південної Кореї Юн Сук Йоль заявив, що якщо Росія допоможе КНДР розширити свою програму озброєння в обмін на допомогу у війні в Україні, це буде «пряма провокація».

Читайте також: Південна Корея «не стоятиме осторонь» у разі співпраці КНДР та Росії

Як повідомляв Укрінформ, Південна Корея та США дійшли висновку, що військова співпраця за підсумками зустрічі Володимира Путіна та Кім Чен Ина порушить санкції ООН.

Крім того, Південна Корея вже тривалий час має підтвердження того, що Москва отримує від Північної Кореї озброєння і використовує його у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-