Японія підтримує реформування Ради Безпеки ООН

Японія підтримує реформування Ради Безпеки ООН

Укрінформ
Використання права вето постійними членами Ради Безпеки ООН має бути обмежене.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час виступу перед Генасамблеєю ООН заявив прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда.

“Ініціативи з обмеження використання вето, яке загострює розбіжності та протистояння в ООН, зміцнять та відновлять впевненість у Раді Безпеки”, - сказав Кішіда.

Він додав, що Японія також “продовжить свої зусилля зі збільшення прозорості обговорень у Раді Безпеки, в тому числі покращивши доступ до дискусій у Радбезі державами-членами, які не є її постійними членами”. “Світ радикально змінюється. Нам потрібна Рада Безпеки, яка відображає сучасний світ. Японія підтримує збільшення представництва Африки й потребу розширення кількості як постійних, так і не постійних членів Радбезу”, - зазначив прем’єр-міністр.

Читайте також: Шольц про агресію РФ: Путін має зрозуміти, що держави ООН налаштовані серйозно

Нагадаємо, у Нью-Йорку вчора розпочалися загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, у якому бере участь Президент України Володимир Зеленський.

Тема дебатів, які триватимуть 19–23 вересня, – «Відновлення довіри та глобальної солідарності: прискорення дій щодо Порядку денного до 2030 року і його Цілей сталого розвитку для забезпечення миру, процвітання, прогресу та стійкості для всіх».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-