Сьогодні Зеленський візьме участь у відкритих дебатах Радбезу ООН щодо України

Сьогодні Зеленський візьме участь у відкритих дебатах Радбезу ООН щодо України

Укрінформ
У середу Президент України Володимир Зеленський візьме учать у відкритих дебатах Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй на тему «Дотримання принципів та цілей Статуту ООН через ефективну багатосторонність: підтримання миру та безпеки України».

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, засідання РБ розпочнеться об 11:00 за східноамериканським часом (о 18:00 за Києвом). В обговоренні візьмуть участь лідери держав та урядів різних країн світу.

Росію, яка займає місце постійного члена Радбезу, представлятиме міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Цього дня також очікуються двосторонні зустрічі Зеленського з прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою (Албанія головує в Радбезі ООН у вересні), президентом Республіки Чилі Габрієлем Боричем, федеральним канцлером Олафом Шольцом, іншими політиками, дипломатами та бізнесменами.

Читайте також: Шольц про агресію РФ: Путін має зрозуміти, що держави ООН налаштовані серйозно

Також у середу продовжаться загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Засідання Генасамблеї триватиме з 9:00 до 21:00 (з 16:00 до 4:00 за Києвом).

Сьогодні на сесії Генасамблеї очікуються виступи президентів Румунії, Литви, Латвії, Естонії, Еквадору, Словаччини, Фінляндії, Болгарії, Південної Кореї, Молдови, Італії, Іспанії, прем’єр-міністра Бельгії – загалом 40 лідерів.

Читайте також: Байден подякував лідерам держав за протистояння світовим викликам, зокрема російській війні

Як повідомляв Укрінформ, тема дебатів, які проходять 19–23 вересня, – «Відновлення довіри та глобальної солідарності: прискорення дій щодо Порядку денного до 2030 року і його Цілей сталого розвитку для забезпечення миру, процвітання, прогресу та стійкості для всіх».

Зеленський здійснює візит до Нью-Йорку 18–20 вересня. Загальні дебати Генасамблеї проходять 19–23 вересня.

21 вересня Президент України має зустрітися у Вашингтоні з президентом США Джо Байденом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-